Een blauw hartje

Hallo Haakflixer,

Wat leuk dat je hier bent! Heb je inmiddels kennis gemaakt met dit platform? Er zijn veel mogelijkheden en inspiratie. Vandaag wil ik je meenemen in mijn blog met de titel: een blauw hartje. Wat dat heeft te maken met haken, lees je zo. Een goede tip: je kan je restjes wol opmaken, want als je haakt blijven er genoeg draadjes over.

In mijn vorige blog van Haakflix, heb ik verteld dat ik een dialyseverpleegkundige ben met enorme passie voor het haken. Ik deel mijn hobby met mijn papagaai Stormy. Ik werk met chronische zieke patiënten die moeten dialyseren. Het is een zware behandeling, dus wil ik mijn patiënten een hart onder de riem steken. Nu denk je zeker daar komen die zoetsappige ziekenhuis verhalen, zit ik hierop te wachten? Ik ga ze zeker bespreken in mijn blog.

Een paar jaar geleden was mijn patiënt langdurig opgenomen geweest in het ziekenhuis. Het was een zeer moeilijk periode voor deze meneer en zijn familie. Pijn, angst en onzekerheid. Wat kon ik doen om hem een hart onder de riem steken, behalve aandacht geven en een goed gesprek voeren? Toen bedacht ik, ik ga een hartje haken. Geen rode, geen roze, maar een blauwe. Ik heb deze gelijk na mijn dienst gemaakt en de volgende dag overhandigd.

Dit kleine gebaar werd zeer gewaardeerd en was dierbaar. Bij iedere opname of onderzoek in het ziekenhuis ging het blauwe hartje mee. Tot op een dag… Er brak paniek uit, het hartje was kwijtgeraakt. En wat denk je? Gevonden in de was, in de pyjama. Het was een grote opluchting. Deze meneer leeft niet meer. Dit verhaal heb ik achteraf gehoord van zijn familie.

Wat ik wilde zeggen is, dat je een prachtige hobby hebt. Zo’n klein gebaar kan veel voor iemand betekenen. Een klein cadeau opgesloten in een wolletje bol. Je kan natuurlijk iets anders maken. Een warme deken, amigurumi knuffel of wat anders.

Ik heb besloten om mijn restjes wol op te maken en zo af en toe een paar hartjes te haken. Ik stop ze in de glazen pot. Het staat gezellig en zo maak je iemand hartstikke blij.

Haakflixze en wie weet tot de volgende keer !

Groetjes,

Maja.

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte
Laat het weten als er
De auteur van deze blog
Maja Nowicka
Copyright © 2024 Scala Publishing
Haakflix is onderdeel van Scala Publishing
arrow-leftarrow-right