Je kunt er niet genoeg hebben!

Sjaals en Omslagdoeken

Woehoe! Daar ben ik weer! Mijn eerst blog in ruim een jaar tijd en nu zelfs op Haakflix. Wat ben ik blij om weer te schrijven over een van mijn favoriete bezigheden: haken. Voor wie mij niet kent, even een kleine introductie. Ik ben Kim Cornelissen, 30 jaar, getrouwd met de leukste man en mama van het liefste kleine meisje. Overdag ben ik toetsdeskundig adviseur, maar ‘s avonds kruip ik graag met een kopje thee en mijn haakwerk onder een dekentje. Mijn patronen publiceer ik onder de naam Studio Muis. Ruim drieënhalf jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Aan de Haak en dat heb ik heel lang met veel plezier gedaan. De inspiratie raakte echter langzaam op en toen ik last kreeg van zwangerschapskwaaltjes besloot ik een time-out te nemen van het schrijven. Inmiddels is mijn meisje alweer bijna een jaar oud en vind ik het tijd om het bloggen weer op te pakken.

Eerder schreef ik al een blog over haken in de herfst (https://www.aandehaak.nl/het-is-herfst-wat-nu-haakideeen-voor-de-herfst/). Tot mijn verbazing had ik voor de blog die je nu leest een soortgelijke intro op het oog. Ik zal dus wel echt van de herfst houden. Waar ik blijkbaar ook veel van houd, zijn sjaals en omslagdoeken. Ik heb er tot nu toe zes zelf ontworpen, maar als ik de stapel sjaals en omslagdoeken in mijn werkkamer zie liggen, lijkt het alsof dat aantal eigenlijk veel hoger zou moeten zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de sjaals en omslagdoeken die ik heb weggegeven of voor anderen heb gemaakt. Ik denk dat ik voor die hoeveelheid een aparte kamer kan reserveren in mijn huis.

Eigenlijk draag ik slechts een kleine selectie van al die sjaals. Om precies te zijn draag ik er twee met regelmaat. Mijn favoriete omslagdoek is de Doek met Bloemenrand. Dit patroon staat in no. 2/19 van Lana Grossa (Shades of Cotton). De omslagdoek is lekker luchtig en het patroon haakt heerlijk weg.

Mijn favoriete sjaal is een eigen ontwerp. Ik heb dit ontwerp gemaakt voor een ontwerpwedstrijd twee jaar geleden.

Hoewel het ontwerpen van haakpatronen ontzettend leuk is, vind ik het zo nu en dan ook fijn om patronen van anderen te maken. Zo ben ik op dit moment met de laatste toeren van de “Le Millas Sjaal” bezig en wil ik beginnen aan een sjaal voor mijn dochter. Ik ben nog op zoek naar een vrolijk patroontje voor haar, dus als je een leuk patroon kent voor een kindje van 1 jaar, zet ‘m dan even in de reacties. Of zal ik toch zelf weer wat ontwerpen…?

Groetjes,

Kim

(Studio Muis)

P.s. Op Haakflix staan op dit moment 29 haakpatronen voor sjaals en omslagdoeken. Mijn patroon voor de luchtige sjaal vind je hier: https://haakflix.nl/patroon/luchtige-sjaal/. En onlangs verscheen in Aan de Haak 42 ook deze fijne sjaal/omslagdoek: https://www.hobbyou.nl/winkel/textiel-handwerken/haken/haakpatronen/omslagdoeken/haakpatroon-sjaal-durable-1032/. Mijn andere haakpatronen vind je op studiomuis.wordpress.com.

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte
Laat het weten als er
De auteur van deze blog
Kim Cornelissen
Copyright © 2024 Scala Publishing
Haakflix is onderdeel van Scala Publishing
arrow-leftarrow-right