Voorbereiden op een nieuw (haak)jaar

2023 is in zicht. Nog een paar dagen en dan is het zover. Mocht je het nog niet gedaan hebben, dan is het hoog tijd om na te gaan denken wat je in het nieuwe jaar sowieso wilt gaan haken en welke nieuwe (haak)technieken je wilt leren. Zo mis je niets en kun je volgend jaar rond deze tijd terugkijken op een geslaagd haakjaar. In deze blog geef ik je drie tips om je haakplanning voor 2023 in te vullen. 

Tip 1: Kies voor een jaarproject

Als je zeker wilt zijn dat je het hele jaar lekker aan de haak kunt, kies je voor een jaarproject. Ze zijn erg aantrekkelijk om te starten, want je hoeft elke dag maar een klein beetje werk te verzetten om aan het einde van het jaar een mooi, groot resultaat te hebben. Tegelijkertijd zit daar de valkuil: je moet er wel het hele jaar de tijd voor nemen. Een van de bekendste jaarprojecten is het haken van een temperatuurdeken. Ik schreef daar al eerder wat over. Deze blog lees je hier.

Ook voor 2023 zijn er weer volop temperatuurdekens ontworpen, waaronder de Bloemetjestemperatuurdeken van Wolcafé. Persoonlijk vind ik de kalender van Pera & Pasha een geweldige nieuwe uitdaging voor komend jaar. Niet alleen ben je het hele jaar bezig, je kunt de kalender daarna ook nog gebruiken. Ook leuk dat je zelf kunt kiezen welke stijl het beste bij je past, dan kun je nog meer je eigen gang gaan.

Tip 2: Neem deel aan een Crochet-A-Long (CAL)

Naast de jaarprojecten zijn er ook al wat CAL’s aangekondigd, waaronder:

Het voordeel van het deelnemen aan een CAL is dat je in kleinere delen werkt aan een groter project met een (grote) groep mensen. Dat is gezellig en je kunt hulp vragen als je ergens tegenaan loopt. Veel CAL’s zijn ook later nog te volgen, mits je alle patronen en voldoende garen hebt.

Tip 3: Volg ontwerpers, uitgevers en webshops

Door webshops en ontwerpers te volgen op sociale media als Facebook en Instagram blijf je op de hoogte van nieuwe patronen en CAL’s. Zo kun je er zeker van zijn dat CuteDutch in 2023 weer diverse CAL’s en nieuwe patronen zal publiceren en ben je direct op de hoogte van het verschijnen van bijvoorbeeld een nieuwe uitgave van je favoriete tijdschrift Aan de Haak. Ook nu geven diverse ontwerpers en webshops al aan wat je in 2023 van ze kunt verwachten. Zeker de moeite waard om op je lijstje te noteren, zodat je niks mist tegen de tijd dat patronen en CAL’s verschijnen! Door ontwerpers en webshops te volgen krijg je wellicht ook inspiratie van andere, voor jou onbekende ontwerpers en raak je daardoor geïnspireerd om nieuwe haaktechnieken te leren of juist eens een ander project op je to-do-lijstje te zetten dan je gewent bent.

Ook is het slim om regelmatig de sociale media van uitgevers te bekijken. Zij geven namelijk aan welke boeken er verschijnen en verschenen zijn. Forte Creatief geeft bijvoorbeeld haakboeken uit en wie weet vind je daarin wel een fantastisch patroon!

Voor nu wens ik je veel succes met het samenstellen van je haakplanning voor 2023 en natuurlijk alle goeds voor het nieuwe jaar!

Groetjes,

Kim

(Studio Muis)

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte
Laat het weten als er
De auteur van deze blog
Kim Cornelissen
Copyright © 2024 Scala Publishing
Haakflix is onderdeel van Scala Publishing
arrow-leftarrow-right